Травиан Отговори

Нека започнем с твоя въпрос

Търсене по отгорени въпроси

За да намерите отговор, изберете основна категория и после подкатегория, докато не видите отговорът по-долу. В случай, че не може да го откриете, ще имате възможност да се свържете с нашият екип за повече информация.

Имам въпрос относно ...

Хайде да видим повече:

Търсене с карта на сайта

Предпочитате да търсите чрез нормална карта на сайта, както търсите в любимите си сайтове? Няма проблеми, просто използвайте навигацията тип карта на сайта, за да откриете своя отговор.

Графични пакети

Графичните пакети са начин да промениш изгледа на играта и да намалиш натоварването на сървъра.

Къде мога да намеря графични пакети?

Някои можеш да намериш на Травиан сървъра. В профила си, натисни "Графичен пакет" - там ще намериш списък с графични пакети. Можеш да намериш повече графични пакети във форума на играта "Графични пакети, карти и добавки". Също можеш да намериш графични пакети в интернет, но трябва да ползваш само такива, на които може да се има доверие. Друг вариант е да направиш свой собствен.

Как да инсталирам графичен пакет?

Internet Explorer

 • Свали го.
 • Разархиварай файловете от .zip в папка.
 • В профила си натисни графичен пакет.
 • Въведи (или копирай и постави) точното местоположение на папката с графичния пакет (която съдържа img папката) в кутийката за потребителски графичен пакет.
 •  За Internet Explorer 7 или по-нов, трябва да добавиш URL(-тата) на Травиан света (световете), на които искаш да ползваш графичния пакет в списъка с "Доверени сайтове (Tools->Internet Options->Security->Trusted Sites->Sites).
 • Натисни OK.
 •  Ако покаже "Графичният пакет е намерен", просто натисни запази и си готов. Ако не, провери дали си посочил точната пътека до папката с графичния пакет (това е папката, която съдържа travian.css и img папката).

Firefox 1.0.x или по-стар

Въведи about:config в адрес бара. Намери  security.checkloaduri (можеш да започнеш да въвеждаш security.che... във филтъра за да стане по-бързо.) Стойността е вярна. Натисни два пъти върху линията. Стойността се променя на грешна. Сега могат да се четат локални файлове. Продължи като с Internet Explorer.

Firefox 1.5.x или по-нов

Намери Firefox profile папката на компютъра си, напр. (12345678 означава 8 случайни цифри и букви):

 • Windows (версия различна от Vista): "C:\Documents and Settings\Username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles12345678.default\"
 • Windows Vista: "C:\Users\Your name\AppData\Roaming\MozillaFirefox\Profiles\12345678.default" (Може да се наложи да потърсиш папката, тъй като може да е скрита.)
 • Linux: "/home/username/.mozilla/firefox/12345678.default/"
 • OS X: /Username/Library/Application Support/Firefox/Profiles/12345678.default/

 

Свали този файл, разархивирай файл user.js и го постави в горепосочената Firefox profile папка. Рестартирай Firefox. Вече могат да бъдат четени локални файлове. Сега следвай инструкциите по-долу:

 • Свали го го.
 • Разархивирай файловете от .zip в папка.
 • В профила си натисни графичен пакет
 • Въведи (или копирай и постави) точното местоположение на папката с графичния пакет (която съдържа img папката) в кутийката за потебителски графичен пакет. Пътеката трябва да започва с file:// .
 • Натисни OK.
 • Ако покаже "Графичният пакет е намерен", просто натисни запази и си готов. Ако не, провери дали си посочил точната пътека до папката с графичния пакет (това е папката, която съдържа travian.css и img папката).

Opera

Не е възможно, избери някоя от следните две възможности.

Твоето уеб пространство

Aко не работи или ползваш Opera 9, качи графичния пакет на своето уеб пространство и въведи това местопоположение, като разбира се започнеш с http:// вместо file:// .

Локален сървър

Малко по-сложен начин е да инсталираш локален сървър, напр. Apache, и да го пускаш всеки път когато играеш Травиан. В такъв случай, пътеката трябва да започва с http://locahost/ .

Проблеми

CSS грешка / Графиките се виждат, но са разместени

Провери дали името на стайлшийта е travian.css (en3.css за Travian 3) и го преименувай ако се налага.

Също може да опиташ да изтриеш бисквитките и кеша на браузъра, ако графиките са разместени, след което активирай графичния пакет наново.

Погрешка натиснах активирай и сега не виждам никакви графики.

Отиди на http://s1.travian.com/spieler.php?s=4 (Ако играеш на друг сървър, направи съответните промени), отбележи кутйката пред "стандартен графичен пакет" и натисни OK. След това провери по-горе за неща, които може да си объркал (грешна пътека, не си активирал локални графики във Firefox, грешен .css файл и др.).

Друг вариант е да изтриеш бисквитките и кеша на браузъра. Как точно да направиш това зависи от това кой браузър ползваш. Ако се налага, моля провери инструкциите на браузъра си. Освен това тазо страница може да ти бъде от полза.

Създай свой собствен

Как мога да създам свой собствен графичен пакет?

Свали стандартния графичен пакет и промени изображенията с програма по свой избор, напр.Paint Shop Pro (струва пари), Adobe Photoshop (струва много пари) или GIMP (безплатна). За да направиш анимирани картинки ти трябва допълнителен софтуер. Има много варианти, просто потърси в Google.

Ако искаш да промениш цвета или фона, трябва да промениш .css файла (стайлшийт). Можеш да научиш за CSS тук: w3schools.

Как мога да публикувам графичния си пакет?

Архивирай изображенията в .zip файл и ги качи в интернет. Има много места, които предлагат безплатно уеб пространство, напр. Lycos.

След това сподели графичния си пакет в Травиан форума в раздел Графични пакети и собствени проекти. Избери подходящо име идобави няколко картинки или малки снимки.

Авторско право

Не забравяй, че не трябва да ползваш чужди изображения без тяхно разрешение. Особено, моля не използвай изображения от други компютърни игри, защото собствениците могат да те съдят.


Удовлетворява ли Ви полученият отговор ?

Да   Неутрално   Не