Травиан Отговори

Нека започнем с твоя въпрос

Търсене по отгорени въпроси

За да намерите отговор, изберете основна категория и после подкатегория, докато не видите отговорът по-долу. В случай, че не може да го откриете, ще имате възможност да се свържете с нашият екип за повече информация.

Имам въпрос относно ...

Хайде да видим повече:

Търсене с карта на сайта

Предпочитате да търсите чрез нормална карта на сайта, както търсите в любимите си сайтове? Няма проблеми, просто използвайте навигацията тип карта на сайта, за да откриете своя отговор.

Предотвратяване на превземане

Много често успешната защита на град не е успешна,защото защитникът не знае как да реагира кординирано или действа твърде късно.
Но с достаъчно количество дефенс,защитникът може да унищожи огромен брой войски на нападателя или дори да предотрвати завладяване.

Презастраховане

Шпиони
Шпионите са често подценявани,въпреки,че са много евтини и могат лесно да  предотвратят атаките. Често играчите търсят  лесни жертви ,като поемат риска само за градове, оставени без надзор и нападат във много рядко случаи непосоки, с цел предотвратяват заличаване на армията в града.Ако при всяка атака, шпионите във вашият град бъдат  убивани от нападателни войски ,няма да получите доклад,кой ви е шпионирал.
Но дори ,ако нападателят успее да шпионира града, притежателят на града няма да знае какво е шпионирал.

Градска стена / палисада / земен насип
ази структура за защита увеличава важността на защитните войски в града до 81% ( за точни проценти –бонуси към защитата,който стените дават погледнете в страницата на сградите) .С този бонус дори сравнително малка армия може да бъде  сметната за голяма.

Клан
Добрият клан  не означава само,че обезкуражава възмобността от атаки,но също така и със своето име може ви позволява да се грижите за защитата във вашият град в случай на атака и това важи също и за съюзниците. Дипломацията е от особена важност!ю

Празненства
Ако е възможно всеки град да има кметство на 10то ниво, за да може да започне голямо празненство ,което ще повлиае на администраторите на ваше благоразположение.
Още повече,празненстрвата ще ви донесът ТКР ,така,че тази атака-фейк няма да бъде загуба за вас.

Анализ на атаки

Съществуват три типа атаки:

 1. „Фермерска атака”
  В повечето случаи за тази атака се използват бързо войски ,с цел „изненада” на защитника.
  Атака тип „Фейк”
  Често се използва комбинацията атака с цел завзимане  ,за да бъде объркан защитникът и по този начин да не може да разбере коя е истинската атака.
 2. Завзимане
  Най-често атаките с цел завзимане са на няколко вълни,в които са включени катапулти и  тарани,което ги забавя.

Скоростта на вашата армия винаги зависи от бързината на войските,които участват в дадена атака.Катапултите и тараните са едни от най-бавните войски за всеки народ и особено катапултите са необходими за завзимането на град (служат за разрушаване на дворец или резиденция). Когато виждате идваща атака трябва да проверите от къде идва пред сборен пункт и да изчислите със този калкулатор за предвижване какъв тип войски атакуват (като най-бавните войски). Също така е нужно да видите изващата атака колкото е възможно по-скоро,тъй като активността е един  от основните фактори.
Още повече няколко вълни са необходими за превзимането на град,но запомнете,че може да има и фалшиви атаки до края..Също така проверете избраният за жертва град – ако има 300 жители вероятно няма да бъде цел за превзимане в повечето случаи( град с 9 или 15 житни полета стратегически изгоден град,като лагерът на вашата армия  са най-честите цели).

Вълните за превзимане на град са : 'изчистване' на града,което означава унищожаване на защитатата на врага(което включва и събаряне на стената в повечето случаи), след това следват катапултите (които служат за разрушаване на дворец или резиденция) и накрая идва ролята на администраторите( имащи за цел сваляне на процентите на лоялността).Тази схема е най-използваната,но това не означава,че е задължително всяко превзимане да става по този начин- понякога са комбинирани или са включени и допълнителни атаки на вълни с „изчистване” или фалшиви атаки. Също така понякога нападателят може да се опита да избере атаките така,че да бъдат в няколко секунди,за да не даде възможност на защитникът да защити града си ,чрез защитни войски във времето между атаките.

Стратегии за защита

Защитникът има няколко различни начини да реагира,когато се отнася до различните ситуации.
Като начало,дори да смятате ситуацията за минало,надявайки се да използвате съчетана стратегия за да  нараните леко и ще се научите как да реагирате по-добре следващият път,когато някой иска да превземе ваш град(ове).
Винаги помнете,че нападателят също се учи как да превзима град и трябва да покаже стратегия така,че играйте по същият начин и следете за всяка идваща атака за да усъвършенствате своите умения на защитник!

Стена
Защитникът събира в града си колкото може толкова защитни войски и се надява да бъдат достатъчно за да отблъснат атакуващата войска. Но запомнете,че трябва да използвате смесени войски защото например ако само копиеносците се бият  срещу мечоносците ще умрат .
Разбира се, войските,които трябва да бъдат в града преди първата атаката.Защитникът може дори да комбинира войските от различните градове и играчи и да сформира една огромна армия от защитници,която да отблъсне нападателят.
Така,че напишете съобщение на вашият клан и приятели на време и не забравяйте да се подсигурите с достатъчно количество жито,за да не умрат войските докато не мина атаката.

Вълна на разделение
Използването на тази стратегия е малко съмнително,особено ако нападателя е опитен ,но може да има успех срещу малко войски.Когато не сте сигурни,че можете да го направите,но искате да опитате ,комбинирайте го например с т.н. „Стена” за вашата собствена сигурност.
”Чистещата” вълна ще бъде игнорирана и вашите войски ще пристигнат във времето между атаките с катапулти или тези с администраторите.Това означава,че ще изгубите само известно количество ресурси,може би дори сграда и само няколко еденици войски.

Но не забравяйте,че нападателя може да помоли приятелите си да изпратят втора „чистеща” вълна и ще той ще атакува по същият начин и така  вълните ще пристигнат на няколко секунди ,което означава ,че това ще бъде почти невъзможно да се вкара защита между атаките.

Защитни празненства
По този начин ще защитите града си само с големи празненства. Те намаляват ефикасността на вражеските сенатори/предводители/вождове с 5%  и по този начи те ще се нуждаят от повече атаки. Например 6 атаки със сенатор/вожд/предводител вместо 5. Ако нападателя изпрати няколко администратора,градът ще остане ваш.Тази стратегия обаче е много,много рискована,защото нападателя може да е предпазвлив и винаги ще изпрати достатъчно администратори за да отблъснат ефекта на празненствата. Последният администартор,който ще се опита да превземе града ще победи защитата и лоялността ще се увеличава бавно,ако веднъж е била свалена .

Контра-атака

 • „Кражба” на жито

  Когато видите идваща атака и имате нужда да удвоите часовете , можете да опитате да атакувате града и да откраднете така ценното жито.Ако успеете в кражбата на жито или унищожаването на хамбара, и двете атакуващи войски ще останат без жито и ще започнат да умират,ако не се застраховате предварително.
  Ако имате ваш приятел в близост до града на нападателя,тази контраатака може да започне по-рано.Важно е да знаете,че нападателя: а) излиза извън линия след като пусне атаката и б) няма достатъчно време да защити града си .

 • Превзимане на града на нападателя

  Успеха в превзимането на града на нападателя не само ще да спре идващата атака,но също така това би било опустошително за нападателя. Войските му няма да бъдат в града.Но по този начин  на спиране на евентуално планирано превзимане често пропада,заради времето ,тъй като войските ви ще се нуждаят от същото време,от което се нуждае и нападателя за да пристигне при вас, с помощта на близките приятели,които вероятно ще вземат участие в атаката .

Пре-„Завладяване” на град

 • Унищожение на защита

  С тази тактика ще позволите на  нападателя завладее града,но веднага след неговият успех с вашата войска ще избиете войските от неговият град (войските,които са придружавали сенатора/шефа/предводителя и които след превзимането на града са останали да пазят града). По този начин,нападателя ще загуби не само града,но също и огромното количество войски,останали в града). Вашият Сенатор/Предводител/Вожд  ще ви върне градът веднага (бъдете бързи,иначе нападателя ще вдигне дворец или резиденция.преди плана ви да успее).
  Не забравяйте,че нападателя може да включи и някаква защитна войска накрая,която да защитава града,докато пристигне още по-силна защитна войска.
  Построяването на дворец или резиденция директно след завладяването увеличава процентите лоялност.

 • Само-унищожение на врага

  Това е промяната на последната стратегия,но може също така да бъде използвана,само когато имате достатъчно време да разрушите вашата собствена дворец или резиденция и след това да намалите лоялността до критичната точка 20%. След това това можете да позволите на нападателя да превземе града,както вече е описано със Администатор (Сенатор/Вожд/Предводител),който ще завладее града и на всяка вълна след това ще се „разбива” във защитническата армия – унищожителна и дяволска стратегия.След това можете да си върнете отново градът,без да се страхувате,че нападателя  може да изпрати нова вълна.. Забележка: ще загубите друга сграда освен дворец или резиденция от вражеските катапулти!

Спечелете от грешките на врага си

В много случаи,нямате възможността да се споразумеете с по-опитните играчи или дори и да имате тази възможност – не е изгодно за вас.Можете да използвате грешките на нападателя и да бъдете внимателни кой ви атакува! Всяка възможност да защитите градовете си от превзимане увеличава възможностите ви за успех.

Фалшиви атаки „фейкове”
Следващите данни  ще ви помогнат да разпознаете,но никой от тях не доказва,че атаките са фалшиви:

 1. Изолирана атака или атака към град с по-малка важност (от гледната точка на нападателя!) докато много вълни атакуват само един град.
 2. Много различия във времето на идващите атаки ( разликата във времето между атаките от няколко минути е достатъчно за да знаете,че нападателя със сигурност е опитен играч).
 3. Чести атаки със една и съща скорост от един и същи град.

Включително съюзите
Ако нападателя включи неговите или нейните съюзи,можете да бъдете сигурни,че ще бъдат изпратени допълнителни вълни с „чистачи” или катапулти ,особено ако нападателя е слаб (популация,доклади от шпионите,прибързани атаки ,точки в нададение/защита,трета част доклади)Но внимавайте,защото съюзниците на вашият нападател могат да пращат само допълнителни фалшиви атаки.

Извънредни обстоятелства
За съжаление понякога технически проблеми задържат играта или правят поразии:

 1. Забавяния
  Понякога се появяват забавяния ,когато в сървъра има прекалено много неща за изчисление и по този начин се забавя процеса на случващите се събития(зареждането на страници при нови команди или потвърждението на действия) и дейстията в някои сървъри за няколко минути .Това ще затрудни както нападателите,така и защитниците, също така може всеки план може да пропадне –например катапултите да пристигнат преди „чистещите” атаки.
 2. Пропадания на сървър
  Пълно пропадане на сървър може да се случи много рядко,но може да бъде опустошително във лошият смисъл на думата. Когато нападателя успее с много усилия да изпрати катапултите след това е невъзможно да направи нищо ,защото всичко се дължи на факта,че информационната база не е валидна за много дълго време.Но по същият начин защитникът може да е неспособен да реагира,защото не може да събере защитата,от която се нуждае на време.

Удовлетворява ли Ви полученият отговор ?

Да   Неутрално   Не