Травиан Отговори

Нека започнем с твоя въпрос

Търсене по отгорени въпроси

За да намерите отговор, изберете основна категория и после подкатегория, докато не видите отговорът по-долу. В случай, че не може да го откриете, ще имате възможност да се свържете с нашият екип за повече информация.

Имам въпрос относно ...

Хайде да видим повече:

Търсене с карта на сайта

Предпочитате да търсите чрез нормална карта на сайта, както търсите в любимите си сайтове? Няма проблеми, просто използвайте навигацията тип карта на сайта, за да откриете своя отговор.

Съобщения и доклади

  1. Лични съобщения в играта (IGM)
  1. Доклади

 

Лични съобщения в играта

С натискането на десният бутон( който ще светне в жълто,ако имате ново съобщение)ще ви излезе на преден план във вашата кутия,където можете да видите всичките си съобщения ,да напишете нови или да ги архивирате(ако използвате функцията Плюс Акаунт).
Съобщенията от играта са автоматични съобщения,изпратени ви от играта ,с което можете да общувате с другите играчи. Просто въведете ник-а на играча,на който искате да изпратите писмо, темата и съдържанието на писмото(имаите в предвид правилата!) След това просто натиснете „Изпрати” и съобщението ще бъде изпратено на другият играя.Ако имате допълнителни права във вашият клан можете да изпратите едно съобщение на всеички свои съотборници като въведете просто [ally] до получателя(а не [съкращението-на-своя-клан]).

BBCode в IGMs

Може да избирате от различни опции на съобщението, за да го правите по-функционално:


bbcode1.jpg

Тези бутони ви ползволяват да ползвате bbcode (да използвате удебелен, наклонен или подчертан текст) във Вашите IGMs (= игрови съобщения).

Нека започнем с обяснението на последните три бутона:

Ако натиснеш върху малкия бутон с дървесина, ще се отвори подменю, от което можеш да избереш една от четирите иконки - дървесина / глина / жито / желязо - и да я добавиш към съобщението си.


bbcode2.jpg

Ако натиснеш малкия бутон с Викинг, ще се отвори подменю, от което можеш да избереш да добавиш към съобщението си едно от различно усмихнати личица.


bbcode3.jpg

Ако натиснеш малкия бутон с меч, ще се отвори подменю, от кеото можеш да избереш да добавиш към съобщението си картинката на някоя бойна единица измежду тези, които са се появили.


bbcode4.jpg

Освен да добавяш картинки към съобщенията, които пишеш, можеш да пишеш буквите  с удебелен шрифт (за да го направиш, просто натисни бутон "B"), с наклонен шрифт (просто натисни бутон "i") или подчертан шрифт (просто натисни бутон "U").

Освен това можеш да добавиш връзка към профил на клан (за да го направиш, щракни върху бутона с три пионки), към профил на играч (просто натисни бутона с една пионка), към координати (просто натисни бутона с малка карта) или към доклад от битка (просто  натисни бутона с доклад).

Ако използваш тези бутони, съобщението ти ще изглежда така:


bbcode7.jpg

Ако натиснеш бутона вдясно (отбелязан с червена стрелка на картинката по-горе) ще видиш предварителния изглед на съобщението, което си написал:


bbcode6.jpg

Функция за подреждане на съобщенията (Функция на Плюс акаунт)

Подреждането на докладите или личните съобщения според датата е една хубава, но малко скрита функция на плюс акаунта. Всички познавате нормалния изглед, при който най-новите доклади и съобщения се виждат най-отгоре на докладите или съобщенията:

sort_report.png

Но понякога би било по-лесно да видиш по-старите доклади или съобщения най-напред. Това не представлява проблем, ако натиснеш върху думата "Изпратени". Ако го направиш, докладите или съобщенията ще се подредят обратно и ще видиш най-старите доклади или съобщения най-отгоре:

sort_report2.png

Доклади

Докладите са съобщения с цел информация,изпратени ви от Travian ,за да ви информират за събития,случили се във вашият акаунт например:ако сте атакували някой  или някой ви е атакувал.
Пълен доклад се получава само в следните случаи:

- Вие сте защитника
- Вие сте атакуващия и поне 1 единица е оцеляла
- Вие сте атакуващия и сте убили поне 25% от защитната войска

Символът за нов доклад е в зелено до съобщенията в същият кръг.
Пълен доклад за битка ще бъде изпратен само на вас,ако сте били защитник или ако сте бил нападател и сте убили най-малко 25% от вражеските. Докладите за подкрепления ще ви показват само броят на вашите жертви.

Иконки на докладите

Може да си забелязал различните иконки на доклади пред докладите си. Те бяха въведени за да се прави по-лесно разлика между докладите. Но какво означават? И как можеш да ги ползва?

Докладите са разделени в четири групи:

  • Търговски
  • Подкрепления
  • Атаки
  • Разни

Затова и иконките на докладите могат да бъдат разделени в четири групи.

Търговски
10.jpg Търговците доставиха най-много дървесина
11.jpg Търговците доставиха най-много глина
12.jpg Търговците доставиха най-много желязо
13.jpg Търговците доставиха най-много жито

Подкрепления
4.jpg Пристигнаха подкрепления

Атаки
5.jpg Спечелена като нападател без загуби
6.jpg Спечелена като нападател със загуби
7.jpg Загубена като нападател (Всичките Ви воини са избити)
15.jpg Сепечелена като защитнки без загуби
14.jpg Спечелена като защитник със загуби
8.jpg Загубена като защитник (Всичките Ви воини са избити)
9.jpg Загубена като защитник без загуби (означава, че не си имал защитаващи войски)

Разни
3.jpg Разни (напр. натарска атака)
1.jpg Спечелен шпионаж като нападател
1.jpg Загубен шпионаж като нападател
2.jpg Спечелен шпионаж като защитник

2.jpg Загубен шпионаж като защитник

 

Ако не си сигурен за значението на иконката, също можеш да задържиш мишката върху нея и ще видиш какво означава:


a.jpg

Тези иконки ти помагат да придобиеш обща информация за докладите във входящата ти кутия за доклади.

Но също така ти помагат да сортираш и атаките на клана ти. За да го направиш, само трябва да натиснеш една от иконките на картинката по-горе и ще виждаш само доклади от този тип (виж например картинката на следващата страница). Това също така ще ти даде възможност да виждаш по-стари доклади.


b.jpg

Сподели доклади от битки с ВСИЧКИ играчи от същия сървър 

Можеш да споделяш докладите от битки с всички играчи от същия сървър.

Затова връзките към докладите изглеждат така: s6.travian.com/berichte.php?id=1168740|6063be47

"Кодът" след | ще получиш само за своите доклади (това значи, че няма да го виждаш за доклад в клана ти). Сега можеш да решиш дали да дадеш на някого връзката към целия доклад или не.

Ако изпратиш съкратената връзка (s6.travian.com/berichte.php?id=1168740) само членовете на клана и ситърите ще могат да го видят.

Но ако изпратиш цялата връзка  (s6.travian.com/berichte.php?id=1168740|6063be47) всеки на сървъра, който пожелаеш, ще може да види доклада.

 

Функция за подреждане на докалдите (Функция на Плюс акаунт)

Подреждането на докладите или личните съобщения според датата е една хубава, но малко скрита функция на плюс акаунта. Всички познавате нормалния изглед, при който най-новите доклади и съобщения се виждат най-отгоре на докладите или съобщенията:


sorting.png

Но понякога би било по-лесно да видиш по-старите доклади или съобщения най-напред. Това не представлява проблем, ако натиснеш върху думата "Изпратени". Ако го направиш, докладите или съобщенията ще се подредят обратно и ще видиш най-старите доклади или съобщения най-отгоре:


sorting2.png


Удовлетворява ли Ви полученият отговор ?

Да   Неутрално   Не